AOS

LE COMTE ORY
de Gioachino Rossini

VÍDEO RESUM

FITXA ARTÍSTICA

Repartiment

El Comte Ory Georg Vlad
Tutor Monky Park
Isolier Karina Repova / Marina Viotti
Raimbaud Roberto Maietta
Comtessa de Fourmoutiers Serena Sáenz 
Ragonde Mae Hayasi
Alice Cecilia Mazzufero
Coriphé Josep Ramon Cleves
Piano: Viviana Salisi

Comprimaris:

Dama de companyia Camila Arriva
Cambrera Blanca Marsans
Pagès Julio Garcia
Patge Josep Ramon Claves

Equip artístic i tècnic

Direcció musical Raúl Giménez i Viviana Salisi
Preparació vocal Raúl Giménez
Direcció escena Raúl Giménez
Il·luminació Ramón Pasqual
Tècnic Ramón Pasqual
Subtítols Pilar Delgado i Rubén Riverol

Producció                                                      

Producció Amics de l’Òpera de Sarrià

PROGRAMA

Il Conte Ory

AOS en un nuevo desafío aborda esta difícil opera cada rol de la misma lleva a los artistas alas máximas exigencias técnicas y de interpretación, pero con los mismos objetivos de siempre: ayudar a jóvenes talentos para perfeccionarse a la vez que queremos dar a conocer al público operas poco representadas en el país.

A tall d’exemple, la darrera vegada que es va representar aquesta òpera al GranTeatre del Liceu, va  ser l’any 1871

Resum argumental

ACTE I

L’acció transcorre cap al’any 1200, durant les Croades a Turena (França). Le Comte Ory és un poca vergonya capaç de fer el que sigui per tal de conquerir una dona. S’ha proposat conquerir Adèle comtessa de Formoutiers, i per a fer-ho fingeix ser un monjo eremità. Amb la complicitat del seu amic Rimbaud, que anuncia a la gent del poble l’arribada d’un savi eremità a qui poden demanar consell, és molt ben rebut entre la gent del poble i li fan totamena de confidències.  Isolier, el patge del comte Ory, no el reconeix i li confessa el seu amor per la comtessa Adèle ili explica el seu pla per introduir-se dins el castell disfressat de pelegrí.

La comtessa també vol consell del savi i li demana què pot fer per combatre la melancolia que sent. L’ermità li proposa que s’enamori, refiant que ho farà d’ell. Ella però, s’enamora d’Isolier. Ory provade dissuadir-la dient-li que el patge no és una persona de confiança, però finalment no pot controlar la seva frustració i acaba revelant la seva autèntica identitat. L’acte acaba amb l’arribada d’un correu que anuncia la tornada del germà de la comtessa provinent de les croades.

ACTE II

Mentre la comtessa i les seves dames esperen l’arribada del comte esclata una tempesta. Un grup de beates, que també esperen l’arribada dels seus marits de la guerra, demanen aixopluc i la comtessa els en concedeix. En realitat és Ory acompanyat per una colla d’amics que han decidit copiar-li la idea aIsolier i fer-se passar per unes inofensives dames religioses.

A aquestes beates se’ls ofereix un sopar senzill i les deixen a soles mentre tothom es retira a dormir. Raimbaud assalta el celler del castell i porta vi per a tots els homes que acaben emborratxats. Isolier reconeix a Ory i revela la seva identitat a Adèle i entre tots dos tramen burlar-se’n. Quan el comte entra a les fosques a la cambra de la comtessa i li agafa la mà, però en realitat està agafant la mà d’Isolier.

Desenllaç

Quan el Comte Ory és descobert per Isolier i la Comtessa, accepta la seva derrota i,  juntament amb els seus amics,  els ajuden a sortir per una porta secreta.

caCatalà
es_ESEspañol caCatalà