Proper espectacle:

Stabat Mater de G. Pergolesi
 

Stabat Mater és una obra musical religiosa escrita per Giovanni Battista Pergolesi el 1736, dos mesos abans de la seva mort, al monestir de Pozzuoli.
Es tracta doncs de l'última obra del compositor mort als 26 anys a causa d'una tuberculosi. Ha estat escrit per a dues veus tradicionalment alt i soprano i conjunt instrumental comprenent violins I i II, viola i baix continu
Aquest Stabat Mater, basat en un text litúrgic del segle XIII que medita sobre el patiment de la Verge Maria, va ser un possible encàrrec del duc de Maddaloni, mecenes de Pergolesi i violoncel·lista aficionat.
Un origen alternatiu suggereix un encàrrec de la confraria dels Cavalieri de la Vergine dei Dolori el 1734, volent reemplaçar el Stabat Mater envellit d'Alessandro Scarlatti, del qual conserva tanmateix el mateix efectiu vocal, per a soprano i alt. Segurament es va estrenar a Santa Maria dei Sette Dolori, església on el duc de Maddaloni posseïa una capella votiva i on feia executar obres religioses cada tercer diumenge de setembre.
El compositor va escriure –igualment per al duc de Maddaloni— una missa en fa que va ser executada a l'església San Lorenzo in Lucina a Roma el 1734 amb una pompa extraordinària.
L'obra, que ha esdevingut molt famosa, ha estat represa i ha estat adaptada moltes vegades des de llavors.

Programa:

Crisantemi de Giacomo Puccini, per Orquestra de Corda
Stabat Mater de G. B. Pergolesi

Fitxa artística:

Soprano Maria Casado
Mezzosoprano María Luisa Corbacho
Orquestra Barcelona Concertante
Director Assunto Nese

 
 
 
Venta d'entrades

TuttoBuffo webTutto Buffo

La temporada passada, amb la producció dels Amics de l'Òpera de Sarrià, vàrem tenir l'oportunitat de treballar junts interpretant l'òpera de Rossini, La Cambiale di Matrimonio. Gràcies al bon ambient i la química que va sorgir entre tots tres compartint escenari, vàrem decidir que havíem d'aprofitar l'ocasió per preparar junts un concert. Un any després d'aquella experiència, ara presentem el programa "Tutto Buffo", amb l'objectiu de trencar els estereotips de l'associació dels duets amb les dues veus de diferents generes, per centrar-nos en un recorregut des del classicisme fins al romanticisme. Amb un programa refrescant i dinàmic on portarem a l'espectador per un viatge oníric amb fil conductor: EL RIURE! En aquest programa hem posat l'atenció en el gènere còmic, que ha donat obres mestres al repertori com Don Giovanni, Il Barbiere di Siviglia, La Cenerentola, Il Turco in Italia o Don Pasquale i altres obres no tan conegudes com per exemple La Cambiale di Matrimonio o la sorprenent Un Giorno di Regno que juntament amb Falstaff són les dues úniques operes buffa de Verdi, i que va composar abans del seu primer èxit, Nabucco. En aquest concert, alternarem duets i àries de les òperes esmentades amb la voluntat de despertar l’interès per un repertori massa sovint considerat menor, que sovint pateix la comèdia en totes les seves expressions artístiques i que reafirmem amb contundència. Volem agrair la oportunitat que ens va donar l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sarrià de treballar junts i així conèixer-nos i estrenar aquest programa en el mateix Teatre de Sarrià que ens va unir, amb l’esperança i el desig que el públic gaudeixi tant de l’espectacle com nosaltres ho hem fet preparant-lo.

Raúl Baglietto, baix buffo; Pedro Quiralte-Gómez, bariton-baix; Viviana Salisi, pianista.

Benvinguts

Els Amics de l’Òpera de Sarrià és una nova associació sense ànim de lucre, que té com a missió la difusió de l’òpera i de la cultura. El Teatre de Sarrià tot just reobre les seves portes, totalment rehabilitat. Un dels objectius és dotar d’una temporada estable d’òpera de cambra a aquest teatre, un marc ideal per aquest gènere. Així és com neix la temporada Òpera de Cambra de Barcelona, amb la voluntat de sumar una oferta nova i complementària dins el panorama musical de Catalunya.

Raúl Giménez

raul jimenez

Fes-te dels amics!

Participa del projecte i vine a gaudir de l'òpera de ben a prop.

Coneix altres maneres de col·laborar

Fes-te dels amics!

Propers esdeveniments

No events found