EN BREU ANUNCIAREM LA PROPERA TEMPORADA 2017 - 2018.

US DESITGEM UN BON ESTIU I ESPEREM TORNAR-NOS A VEURE BEN AVIAT.

SINOPSI

Rita, ou Le mari battu (Rita o el marit colpejat) és una òpera còmica en un acte, composta l’any 1841 per Gaetano Donizetti sobre el llibret en francès de Gustave Vaëz. Donizetti va fer la partitura en vuit dies, com a entreteniment mentre esperava que s’acabés el llibret d’una altra obra per al teatre de la Scala. Primer la va presentar a l’Opéra-Comique de aris, que la va rebutjar i, davant la negativa, va fer traduir el llibret a l’italià per a una actuació prevista al Teatre del Fondo de Nàpols. La mort de l’empresari del teatre, Domenico Barbaja, va avortar l’estrena i l’obra va caure en l’ oblid. La partitura, encara no executada, va ser trobada entre els papers de Donizetti després de la seva mort el 1848.

Dotze anys després, el 7 de maig de 1860, l’òpera es va estrenar a l’Opéra-Comique, el mateix teatre que primer l’havia rebutjat. No fou un gran èxit i durant anys només es va representar esporàdicament. No va ser fins el 1955 que va ser reviscuda i càlidament rebuda per primera vegada a Roma i després a la Piccola Scala de Milà, el 1965. Des de llavors Rita (tant en l’original francès com en la seva traducció a l’italià) s’ha convertit en una de les òperes de Donizetti més freqüentment realitzades, per la seva desimboltura escènica i la seva bellesa melòdica.

RECULL AUDIOVISUAL DE LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2016-2017

 

El Comte Ory: https://youtu.be/QrzOpbdm89I

Il Signor Bruschino: https://youtu.be/PrCZ3oZ-ccM

Stabat Mater: https://youtu.be/NcXx_IBPmAU

Tutto Bufo: https://youtu.be/adY8NzFtjUk

Video presentacio temporada 2016-2017

Benvinguts

Els Amics de l’Òpera de Sarrià és una nova associació sense ànim de lucre, que té com a missió la difusió de l’òpera i de la cultura. El Teatre de Sarrià tot just reobre les seves portes, totalment rehabilitat. Un dels objectius és dotar d’una temporada estable d’òpera de cambra a aquest teatre, un marc ideal per aquest gènere. Així és com neix la temporada Òpera de Cambra de Barcelona, amb la voluntat de sumar una oferta nova i complementària dins el panorama musical de Catalunya.

Raúl Giménez

raul jimenez

Fes-te dels amics!

Participa del projecte i vine a gaudir de l'òpera de ben a prop.

Coneix altres maneres de col·laborar

Fes-te dels amics!

Propers esdeveniments

No events found